Olemme tilanneet talokirjoja todella monelta talofirmalta. Muutama kymmenen talotoimittajaa on jo lähettänyt oman esitteensä ja puhelin on soinut jo melkoisesti. Hirveitä eroja muuten talotoimittajien esitteissä, jotkut ovat paksuja kirjoja joissa tietoa on tosi paljon ja osa on ohuita esitteitä. Hintoja ei ole kaikilla toimittajille nettisivuilla, en tiedä miksei niitä voi julkaista? Kai kilpailu on niin kovaa, ettei kilpailijoille voi näyttää omia hintoja.

Etsimme tosiaan muuttovalmista talopakettia. Vaatimuksena olisi jokaiselle oma makuuhuone, eli neljä makuuhuonetta. Ehkä joku kotiteatterihuone olisi kiva, jos sen voisi kellariin tehdä. Meidän tontti on pienessä kalliorinteessä oleva tontti, joten ehkä voisimme tehdä kellariin jotain harrastetiloja saunatilojen lisäksi. Yläkerran tilat, josta tulee myös sisäänkäynti, voisivat olla melko yksinkertaisia.

Oheiseen kuvaan olen hieman hahmotellut, mitä tiloja meidän uuteen kotiin voisi tulla. Tuolla mallilla ajattelin lähestyä potentiaalisia talotoimittajia, jos heillä olisi mahdollisia ideoita pohjakuvan malliksi. Luonnoksessa sisäänkäynti on kadun puolelta, katu menee ihan tontin reunalla. Yläkertaan voisi siis tehdä kaikki makuuhuoneet, keittiön ja olohuoneen. Keittiössä voisi olla nykymuodin mukainen saareke. Takan voisi tehdä olohuoneeseen, puita on mukava poltella telkkaria katsoessa. Portaiden paikkaa en vielä keksinyt mihinkään järkevään paikkaan, kai ne johonkin väliin sopii. Eteiseen ainakin, jos ei muuta järkevää paikkaa löydy.

En ole arkkitehti, mutta voin kyllä piirtää.

Makuuhuoneet voisivat olla kooltaan n. 10 neliötä, keittiö ja olohuone varmaan jotain 30-40 neliötä. Ikkunoita ei tarvitse laittaa kadunpuolelle yhtään ylimääräistä, mutta olohuoneen puolelle on hyvät näköalat naapureihin päin, sinne voisi laittaa mahdollisimman isoa ikkunaa. Naapureiden tontit ovat jonkin verran alempana meidän tonttia, joten ylhäältä on hyvä seurata naapureiden tekemisiä. Toivottavasti muuten naapureiksi sattuu mukavia ihmisiä, eikä samanlaisia hankalia tapauksia, kuin meillä aiemmin on ollut. Mutta niistä voin kertoa joskus myöhemmin.