Tästä se lähtee, minun rakennusblogi eli päiväkirja meidän omakotitalon rakennusprojektista. Olemme viisihenkinen perhe ison kaupungin liepeiltä ja olemme jo pitkään haaveilleet oman kodin rakentamisesta. Tällä hetkellä asumme rivitalossa ja olemme pitkään etsineet sopivaa tonttia. Pari viikkoa sitten meitä onnisti ja löysimme unelmiemme tontin. Kaupat tosi hienosta tontista kallion päällä on nyt tehty, talon suunnittelu alkakoon!

Talon rakentamisesta meillä ei ole juuri minkäänlaista kokemusta, lähinnä rakennusblogeja lukemalla olen ammentanut oppia taloprojektiin. Blogeista onkin löytynyt tosi paljon hyviä vinkkejä rakentamiseen, tosin aika moni blogi keskittyy lähinnä kynttiläasetelmien ja vedinmallien pohdiskeluun. En tiedä miten ne liittyvät rakentamiseen, mutta kai se naisten mielestä on sitten rakentamista laittaa nettiin esille erilaisia kuvia Ikean kynttilämalleista. Tai niistä tarroista, joita teipataan seinälle ja joissa lukee jotain tyyliin ”Home is mould in finnish”, tai jotain.

Minun tarkoituksena on pitää päiväkirjaa mahdollisimman tarkkaan eri työvaiheista, myös niistä jotka eivät jää näkyviin valmiissa talossa. Pyrin mahdollisuuksien mukaan lisäämään myös kuvia eri työvaiheista. Ja hei lähettäkää myös minulle kuvia teidän projekteistanne, jos olette samassa vaiheessa etenemässä! Jos annatte luvan kuvien käyttöön, voin vertailla projektien etenemistä ja miksei vaikka kirjoittaa blogissakin jotain teidän työvaiheesta, anonyymisti tietenkin.